Kategóriák
Termékajánló
TOP termékek
Reklám animációnk

HACCP

Akiket szeretünk
Fogyasztó Barát

Fizetési megoldás
Hírlevél
Partnereink
Termék részletek


Manzano Rocoto Orange chili paprika mag

Raktárkészlet: 0 db
Manzano Rocoto Orange chili paprika mag
  • Manzano Rocoto Orange chili paprika mag
  • Manzano Rocoto Orange chili paprika mag
1 199 Ft
A vásárlás után járó pontok: 12 Ft

Nincs raktáron

30.000 - 50.000 Scoville

  • Manzano Rocoto Orange chili paprika mag

     

    Rocoto Dél-Amerikában termesztett chili fajta.

    Nevének jelentése a Capsicum pubescens, tehát a "Manzano" azt jelenti, "alma alakú"  "Pubescens" azt jelenti, "szőrös", utalva a növény szőrös leveleire. 

     

    A legszembetűnőbb különbség más chili fajtákkal szemben a dekoratív, lila színű virágzat illetve elfásodó szár. 

     

    A szár igen gyorsan elfásodik, ezért több régióban csak egyszerűen "chili fának" is nevezik. 

     

    A Rocoto növények igen jól tűrik a hideg éjszakákat és a mi közép-európai éghajlatunkat.

     

    Manzano Rocoto Orange chili Mexikó nagy síkságain termesztik és egy ilyen telepítésű chili paprika farm, igazán szemgyönyörködtető látvány a tengernyi ragyogó narancssárga termésével

     

    A gyümölcsök külső fala vastag íze rendkívűl zamatos, gyümölcsös ízű, leginkább almára hasonlít. 

     

    Dél-Amerikában közismertebb beceneve "gringo gyilkos", ami sokat elárul, ennek a parikának a csípősségéről. 

     

    Rocoto paprika remekül használható salsák, alternatív módon bármilyen kedvenc étellel tölthető és süthető. 

     

    Egy recept izelítőül Peruból: Rocoto Relleno vagy töltött Rocoto

    A félbevágott Rocoto chilit egész éjjelre tejben áztatjuk, majd darált marhahús, főtt kockára vágott tojás kombinációjával megtöltjük és sajtot szórunk a tetejére. Az egészet egyben kisűtjük.

     

    Az optimális csírázási hőmérséklet 22 és 28 ° C 

    így a ajánlott üvegházhatás és a folyamatos fűtés biztositása

     

    Ez a faj is nagyon lassú csírázású, néha akár 36 napig is eltart míg a magok kipattannak, az átlag (12-21 nap). 

     

    A növényeknek szükségük van a friss, jól tápoldatozott és megfelelő vízelvezetésű talajra, nem tűri a pangó vizet. 

     

    A kb 10-14 napos kiszoktatás, akkor ideális ha a hely félig fedett, és naponta maximum 6 óra nem tűző nap éri a növényeket.

     

    A növényeknek elég hosszú az érési idejük ezért az előnevelést időben kell elkezdeni. (január)

     

    Az utolsó begyűjtés után egy 15 ° C-on helységben át tudjuk teleltetni

     

    Fajta Capsicum pubescens
    Scoville 30.000 - 50.000 SHU
    Optimális csírázási hőmérséklet 22-28 ° C-on
    Vetés Jan-ápr
    Virágzat Lila (május-augusztus)
    Növekedési forma Bokros, 100 - 180cm magas, széles terjedő korona
    Érési folymat Zöldről narancsra
    Gyümölcs formája Tojás alakú, kb. 4 x 6 cm
    Érés időszak 100-110 nap
    Származása Mexikó

     

    Figyelmeztetés:

    Feldolgozása során kesztyű viselése javasolt. 

    Tartsa távol gyerekektől, állatoktól.

     

    Forgalmazza: Chili Szószok Magyarország Kft

  • Raktárkészlet
    0 db
    Cikkszám
    677107
Webáruház készítés