Hírlevél
Kategóriák
Termékajánló
Termék részletek


Fahéj tört

Raktárkészlet: 50 db
Fahéj tört
  • Fahéj tört
  • Fahéj tört
115 Ft
Egységár: 5 750 Ft/Kg
A vásárlás után járó pontok: 1 Ft

          

  • Fahéj tört

     

    Származási hely: Indonézia

     

    Felhasználása:

    Különféle sütemények, mézeskalácsok, piskóták, gyümölcslevesek, fánkok, mártások, rizs-, tejes- és tojásételek, sültek fűszerezéséhez használható.

    A fahéjat kellemes illata és édeskés-fűszeres íze miatt előszeretettel használjuk illatosításra, díszítésre, valamint ételek és italok alapanyagaként. Azt azonban már kevesen tudják, hogy akár elfogyasztásával, akár külsőleg alkalmazva számos kedvező hatóanyagot juttatunk a szervezetünkbe.

     

    Vizsgálatokkal igazolták például, hogy hozzájárulhat a szervezet szénhidrát/cukor egyensúlyának fenntartásához. 

    A fahéj inzulinszerű hatással bír, amit három fehérjének köszönhet. Mindössze napi egynegyed teáskanálnyi fahéj képes 10-30 százalékkal csökkenteni a metabolikus szindróma kialakulásának kockázatát is. Emellettemésztésjavító, étvágyserkentő és gyomorerősítő hatása is ismert.

    A fahéjnak három fajtáját ismerjük. A legjobb minőségű a ceyloni, majd a kínai és végül a malabári fahéj.

    Kétféle formában kerül forgalomba, őrölt és egész állapotban. 

    Ízületi gyulladás

    Akik ebben a betegségben szenvednek naponta – reggel és este – egy pohár meleg vízben keverjenek el 2 kanál mézet és 1 kiskanál fahéjat. Ha rendszeresen fogyasztják ezt az italt akár a krónikus arthritis-től is megszabadulhatnak. A Copenhaven-i egyetemen végzett kísérletekben részt vett 200 betegből 73-nál teljesen megszűntek a fájdalmak. Egy hónapon belül azok a betegek, akik képtelenek voltak mozogni, fájdalom nélkül tudtak járni.

    Húgyhólyag gyulladás

    Oldjanak fel egy pohár langyos vízben 2 kanál mézet és 1 kanál fahéjat. Az ital fogyasztásával megszüntethető a húgyhólyag és a húgyvezetékek gyulladása.

    Felpuffadás

    Indiában és Japánban folytatott vizsgálatok kimutatták, hogy a méz és fahéj megakadályozza a gázok kialakulását az emésztés folyamatában.

    Immunrendszer

    A méz és a fahéj mindennapi fogyasztása erősíti az immunrendszert, védi az emberi szervezetet a vírusok és a baktériumok ellen, megakadályozza a vírusos fertőzést. A méznek magas a vas és a vitamin tartalma, rendszeres fogyasztása erősíti a fehérvérsejteket a vírusok és a baktériumok elleni harcukban.

     

    Koleszterin

    Magas koleszterin szint csökkenését – két óra alatt 10%-ot – értek el betegeknél, akikkel 2 dl meleg vízben feloldott 2 kanál mézet és 3 teás kanál fahéjat itattak meg. Ennek a módszernek a napi háromszoros alkalmazásával meggyógyul a krónikusan magas koleszterin szinttel rendelkező beteg is. Az eddigi vizsgálatok azt mutatják, hogy az eredeti méz magában fogyasztva is – napi rendszerességgel – megakadályozza a koleszterin szint növekedését.

    Fogfájás

    Egy rész fahéj és 5 rész méz keverékét kell háromszor a fájós fogra tenni és a fájás megszűnik.

    Bőrbetegségek

    A méz és a fahéj minden fajta bőrgyulladásra alkalmazható. Továbbá ekcémára és övsömörre is. A sérült bőrre kenjük a masszát.

    Megfázás

    Akiknél gyakori a megfázás naponta 3x kéne fogyasztaniuk 1 kanál langyos mézben elkevert 1/4 kanál fahéjat három napon keresztül. Ezzel gyógyítható a meghűlés,  krónikus köhögés és a légcsövet, a hörgőket is kitisztítja.

    Gyomor

    A méz és a fahéj elűzi a gyomor bántalmakat és megvéd a gyomorfekély kialakulásától. Egy kanál fahéj és 2 kanál méz fogyasztása étkezés előtt megakadályozza a túlzott gyomorsav keletkezését a nehezebb ételek után is.

    Fogyás

    Minden reggel 1/2 órával a reggeli előtt (éhgyomorra) és este lefekvés előtt igyanak meg egy kis csésze fahéjas mézet. Rendszeres fogyasztásával súlycsökkenés érhető el.

    Influenza

    Spanyol tudósok kimutatták, hogy a méz olyan természetes anyagokat tartalmaz, melyek elpusztítják az influenza törzseket.

    Fekély

    Három kanál mézeben egy kanál fahéjat kell elkeverni. A keletkezett masszát, lefekvéskor a fekélyre kell kenni, reggel pedig meleg vízzel lemosni. Egy hetes kúra után a fekély eltűnik.

     

    Hosszú élet

    Csökkenthetők az öregkorral járó nehézségek a mézből és fahéjból készült tea rendszeres fogyasztásával. 4 kanál mézet és 1 kanál fahéjat kell megfőzni 3 pohár vízben. Ajánlott 3x naponta 1/4 pohárral elfogyasztani ebből a teából.

    Rákos megbetegedések

    A közelmúltban Japánban és Ausztráliában végzett kutatások kimutatták, hogy eredményesen kezelhetőek a csontok, gyomor és belek rákos megbetegedései. Ezekben a betegségekben szenvedőknek egy hónapon keresztül, naponta három alkalommal egy kanál mézet és egy kanál fahéjat kéne fogyasztaniuk.

    Krónikus fáradtság

    A cukor, mely a mézben található segíti a fizikai erőnlét megtartását. Az idősebb korosztály betegei, akik 1:1 arányban fogyasztottak mézet és fahéjat mozgékonyabbak és fürgébbek voltak. Dr. Milton, aki ezeket a kutatásokat végezte, azt állítja, hogy egy kanál méz és egy kiskanál fahéj elkeverve vízben, és fogyasztva naponta többször, de főként délután 3 órakor (ekkor kezd a testi erő csökkenni) egy héten belül megújítja a test vitalitását.

    Szájszag

    A kellemetlen lehelet megakadályozható, ha reggelente a  szájüreget öblögetjük meleg vízben elkevert mézzel és fahéjjal. Egész napra friss leheletet biztosít.

     

    Figyelem!

    Ne essünk túlzásokba! A fahéj nagy mennyiségben történő fogyasztása esetén káros anyagok is felhalmozódhatnak a szervezetünkben! Ilyen anyag például a kumain, amely túlzott fogyasztásnál akár gyomor- és májproblémákat is okozhat.

    Külsőleg se használjunk sok fahéjat, mert nagy mennyiségben már csípő, maró hatású (pl. masszázsolajhoz keverve)!

    A cukorbetegségben szenvedők elővigyázatosságból előbb kérjék ki orvosuk tanácsát, mielőtt "fahéj-kúrába" kezdenek!

     

  • Raktárkészlet
    50 db
    Cikkszám
    180541
Webáruház készítés