Új jelszó kérése
Kategóriák
Termékajánló
TOP termékek
Reklám animációnk

HACCP

Akiket szeretünk
Fogyasztó Barát

Fizetési megoldás
Hírlevél
Partnereink
Termék részletek


Habanero Cappucchino chili paprika mag

Raktárkészlet: 2 db
Habanero Cappucchino chili paprika mag
  • Habanero Cappucchino chili paprika mag
1 299 Ft1299
A vásárlás után járó pontok: 13 Ft

150.000-500.000 Scoville

  • Habanero Cappucchino chili paprika mag

     

    A habanero Cappuccino egy ritka szemet gyönyörködtető fajta, a beérett állapotában fényes, vöröses-barna terméseivel. 

    A növény bokrosan fejlődik, elérheti akár az 1 méter magasságot és optimális körülmények közt igen bőséges terméshozamra számithatunk. 

    A vörös-barna termések rendkívül erősek, de magukban hordozzák gyümölcsös habanero ízt. 

     

    A habanero chili jellegzetesen aromás, gyümölcsös fajta számtalan szósznak alapja, felhaználható még salsaként illetve szárítva őrleményként.

     

    A fajta Habanero eredetileg a Yucatan régió  (Mexikó) környékéről származhat. 

     

    Bár a neve "Habanero" jelentése: "Havanna környéki", Kubában szorványosan lelhető fel. 

     

    Napjainkban is elsődleges termesztése a Yucatan-félszigeten történik, igaz túlnyomórészt narancs és sárga habanero fajták a jellemzőek . 

     

    Rendkívül gyümölcsös ízű, egyetlen chili paprikával sem hasonlítható őssze a Habanero egyedi illata, íze.

     

    A csírázás ideális hőmérséklete 22 és 28 ° C (8 - 20 nap)

     

    így a ajánlott üvegházhatás és a folyamatos fűtés biztositása. 

     

    A növényeknek szükségük van a friss, jól tápoldatozott és megfelelő vízelvezetésű talajra, nem tűri a pangó vizet. 

     

    A kb 10-14 napos kiszoktatás, akkor ideális ha a hely félig fedett, és naponta maximum 6 óra nem tűző nap éri a növényeket.

     

    A növényeknek elég hosszú az érési idejük ezért az előnevelést időben kell elkezdeni. (január)

     

    Az utolsó begyűjtés után egy 15 ° C-on helységben át tudjuk teleltetni

     

    Fajta Capsicum chinense
    Scoville 150000-500000 SHU
    Optimális csírázási hőmérséklet 22-28 ° C-on
    Vetés Dec-ápr
    Virágzat fehér (Jun.- augusztus)
    Növekedési forma bokros, körülbelül 85 cm magas
    Érési folyamat zöldről vörösesbarnára
    Gyümölcs formája

    sima kissé ráncos, hosszúkás,

    kb 4 x 6 cm

    Érési időszak 90 nap
    Származás ismeretlen

     

    Figyelmeztetés:

     

    Feldolgozása során kesztyű viselése javasolt. 

    Tartsa távol gyerekektől, állatoktól.

     

    Forgalmazza: Chili Szószok Magyarország Kft

  • Raktárkészlet
    2 db
    Cikkszám
    171370
Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.