Termékajánló
TOP termékek
Reklám animációnk

HACCP

Akiket szeretünk
Fogyasztó Barát

Fizetési megoldás
Hírlevél
Partnereink
Termék részletek


I. osztályú Édes fűszerpaprika őrlemény 120 ASTA

Raktárkészlet: 39 db
I. osztályú Édes fűszerpaprika őrlemény 120 ASTA
  • I. osztályú Édes fűszerpaprika őrlemény 120 ASTA
  • I. osztályú Édes fűszerpaprika őrlemény 120 ASTA
130 Ft
A vásárlás után járó pontok: 1 Ft

             

  • I. osztályú Édes fűszerpaprika őrlemény 120 ASTA

     

    Származási hely: Kina

     

    A Magyar Élelmiszerkönyv szabályozza a nem eredetvédett fűszerpaprika-őrlemények előállítását és minőségi kategóriáit.

    Ezeknél a termékeknél nem a származáson van a hangsúly, de általános szabály, hogy a termőhelyet kötelező feltüntetni a terméken.

     

    130 ASTA felett Különleges - I. osztály

     

    Különleges fűszerpaprika-őrlemény, I. osztály
    Magas piros festéktartalmú, a minőség megőrzési idő végén a piros festéktartalom min. 120 ASTA.

     

    Csemege fűszerpaprika-őrlemény, II. osztály
    A különlegesnél alacsonyabb piros festéktartalmú, de jó színező képességű paprika őrlemény, a minőség megőrzési idő végén a piros festéktartalom min. 100 ASTA

     

    Édesnemes fűszerpaprika-őrlemény, III. osztály 
    Közepes piros festéktartalmú, a minőség megőrzési idő végén a piros festéktartalom min. 80 ASTA

     

    Rózsa fűszerpaprika-őrlemény, IV. osztály
    Alacsony piros festéktartalmú, a minőség megőrzési idő végén a piros festéktartalom min. 60 ASTA

     

    Felhasználása:

    A hagyományosan paprikával fűszerezett pörkölteken, gulyásokon, sokféle halászlén, paprikás lisztbe forgatott halakon és ezek variációin túl is sokféle hideg vagy meleg levesbe, főételbe kerül paprika – a hortobágyi húsos palacsinta élénk színű mártása is a jóféle édesnemes paprikától lesz utolérhetetlen, hogy a meleg előételek hazai klasszikusa se merüljön feledésbe!

     

    A paprikást persze nem csupán sertésből, marhából, nyúl- vagy csirkehúsból, halból, de krumpliból vagy gombából is sokan szeretik. Arról már megoszlanak a vélemények, hogy egy jó krumplipaprikáshoz elengedhetetlen-e a füstölt szalonna, kolbász vagy pedig nem.

    A paprikásról és vele a kitűnő élettani tulajdonságokkal rendelkező fűszer jótéteményeiről azoknak sem kell lemondani, akik mellőznék a húsokat, és adott esetben a gombapaprikást sem akarják választani.

    Érdemes kipróbálni hát a paprikást zöldségfélékből, például karfiolból.

     

    Élettani hatása:

    Kutatások igazolták, hogy a paprika fogyasztása elősegíti az emésztést és ezzel kedvező hatást gyakorol az egészségre.

    A paprika további, addig ismeretlen jó tulajdonságait hozták felszínre Szent-Györgyi Albert professzor kutatásai.

    A Nobel-díjas tudós a szegedi egyetemen lévő laboratóriumában 1936-ban frissen szedett fűszerpaprikából állított elő C-vitamint.

    Kiderült, hogy a zöld színű csövekben 175 mg, a sárgákban 250 mg, a pirosakban pedig 340 mg C-vitamin van 100 gramm paprikára számolva, tehát minden zöldségféle között a paprika a leggazdagabb vitaminforrás, négyszer-ötször annyi C-vitamint tartalmaz, mint a citrom.

    Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az őrölt fűszerpaprikában a raktározás ideje alatt a C-vitamin mennyisége fokozatosan csökken.

    A légmentes, fényzáró csomagolás azonban lassítja, csökkenti a vitamin leépülését. 

    Nagyon gazdag A-vitaminban és a magyar paprika: a benne lévő provitaminokat (élővitaminokat) a máj alakítja át az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminná.

    A felnött ember napi 2 mg A-vitamin szükségletét 34 gramm őrölt fűszerpaprika biztosítja.

    Jelentős (10 - 12 %) cukortartalma is van a paprikának, melynek 90 %-a szőlőcukor.

    Az őrölt fűszerpaprikában a nyersrosttartalom 20-24 %. Fontos alkotórésze az illóanyagok, fehérjék, szerves savak és ásványi anyagok, melyek kellemes,fűszeres ízét, aromáját adják.

    Az őrleményben lévő magolaj antioxodáns hatásával biztosítja, hogy a paprika nem avasodik.

    Szent-Györgyi professzor fedezte del azt is, hogy a fűszerpaprika- az érrendszer számára fontos - P-vitamint is tartalmaz.

    Mindezeken felül a paprika számos vitamint, pl. B1- és B2-vitamint is tartalmaz.

  • Raktárkészlet
    39 db
    Cikkszám
    469569
Webáruház készítés