Hírlevél
Kategóriák
Termékajánló

Hírek

2012.05.05
Háztáji kiskert rovarírtása fokhagyma - paprika spray-vel

Ha az otthoni kis konyhakertben elszaporodtak a kártevők a következő rovarirtót ajánlanám, amely nem károsítja a környezetett viszont maximálisan megszabadít a kártevőktől.

Nem utolsó szempont, hogy minimális költségből otthon is elkészíthető.  A fokhagyma paprika rovarirtó spray. 

Ez nagyszerű módja annak, hogy megvédjük a kertünket és a növényeinket, káros vegyi anyagok nélkül.

 

Fokhagyma paprika rovarirtó spray recept:

 - 2 fokhagyma gerezd, apróra vágva

 - 6 nagy piros chili paprika, apróra vágva

 - 2 evőkanál növényi olaj (nem olíva olaj)

 - 2 evőkanál folyékony mosogatószer szappan

 - 7 pohár csapvíz

 

Helyezzük az apróra vágott fokhagyma gerezdeket, apróra vágott chili paprikát és 7 csésze vizet egy nagyobb edénybe, amibe kényelmesen összekeverhetjük és állni hagyjuk 2- 3 órán keresztül.  Ezután szűrjük le az alap lét egy szűrővel.  Öntsük hozzá a növényi olajat és a folyékony mosogatószert vagy folyékony szappant.  Keverjük addig, amíg minden összetevő teljesen feloldódik.  Fogjunk egy tölcsért, és öntsük bele a keveréket egy szórófejes flakonban. 

 

Győződjön meg róla, hogy megjelölte a flakon tartalmát egy öntapadós címkével

„fokhagyma paprika rovarirtó spray”, felirattal nehogy véletlen másra használják a családtagok.

 

Fújja a keveréket, a kerti növények köré a kártevők elriasztására.  Ez az oldat jól taszítja burgonyabogarakat, hangyákat, hernyókat és egyéb káros a kis lényeket, kártevők.  Nem utolsó sorban e keverék tökéletesen elriasztja a kertbe esetlegesen, bekíváncsiskodó egyéb kis állatokat, nyulakat, őzeket stb.

 

Ez a recept egy természetes alapanyagokból álló keverék és a kártevők elleni spray nem káros a növényekre, állatokra vagy az emberekre.  A szer használatakor minden esetben mosson kezet illetve alaposan tisztítsa meg a szerrel kezelt termést étkezés előtt!

Webáruház készítés