Új jelszó kérése
Kategóriák
Termékajánló
TOP termékek
Reklám animációnk

HACCP

Akiket szeretünk
Fogyasztó Barát

Fizetési megoldás
Hírlevél
Partnereink
Termék részletek


Hidegen Sajtolt 100%-os Repceolaj

Raktárkészlet: 2 db
Hidegen Sajtolt 100%-os Repceolaj
899 Ft
A vásárlás után járó pontok: 9 Ft

Hidegen sajtolt étolaj fogalma:
Az alapanyagokból tisztítás (idegen anyagok eltávolítása) és bizonyos magvak esetén hajalás és aprítás után, mechanikus úton sajtolással állítják elő az olajat, hőkezelés nélkül. 

A legtöbb növényi hatóanyagot a hidegen sajtolt olajok tartalmazzák az összes olaj közül.

  • Ajánljuk sütéshez, főzéshez, salátákhoz, majonézhez, pácoláshoz, grillezéshez. Viszonylag semleges ízű, kevésbé érződik az ételen.

     

    A repceolajnak ideális a zsírsavtartalma:

    omega-3: 11%
    omega-6: 21%
    omega-9: 61%

     

    Az eredetileg Kanadából származó repceolaj a kanadai St. Michael’s kórház kutatói szerint a legegészségesebb választás a 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegek számára.

     

    A repceolaj csupán 7% telített zsírt tartalmaz, alig a felét annak, amennyit az egészségügyi előnyeiről híres olívaolaj tartalmaz. Karotintartalom (A-vitamin előanyaga) szempontjából kiemelkedő természetes vitaminforrás. 3,3 mg karotint tartalmaz 100 g-ban.

     

    Zöldesbarnás színét a klorofilloknak köszönheti.

     

    www.mindennapi.hu internetes oldal ezt írta róla: 

    "Kísérleti állatokban csökkenti a vastagbéldaganatok méretét a repceolaj és előfordulási gyakoriságát: számolt be a Dél-Dakotai Állami Egyetem gyógyszerész karának professzora, Chandradhar Dwivedi, aki tanulmányában részletezte: kísérleteik alapján a repceolaj patkányonként csaknem 60 százalékkal csökkentette a daganat előfordulási gyakoriságát, az előforduló tumorok méretét pedig 90 százalékkal szorította vissza.

    A kutatók úgy vélik, a repceolaj használata a mindennapos főzésben védelmet nyújthat a vastagbélrák kialakulásával szemben.

    A repceolajról néhány évtizede még ennek ellenkezőjét is feltételezték magas erukasav tartalma miatt.

    A régen általánosan használt fajták magolaja akár 50 százalékban is tartalmazott hosszú láncú zsírsavakat, úgynevezett erukasavat.

    Az erukasav lerakódik az emberi (és állati) szervezetben, ahol nehezen bomlik le, megjelenik a szívizomban, és az állatkísérletek szerint károsíthatja azt.

    E hátrányok kiküszöbölése érdekében Kanadában 1965-ben olyan repcefajtákat nemesítettek ki, amelyek olajában nincs se erukasav, se eikozénsav.

    Később védjegyet jegyeztettek be ennek a fajta repcének a megjelölésére."

     

    A mi repceolajunk nemesített, erukasav-mentes repcéből készül, így biztonságos a fogyasztása!

  • Raktárkészlet
    2 db
    Cikkszám
    656743
Webáruház készítés