Kategóriák
Termékajánló
TOP termékek
Reklám animációnk

HACCP

Akiket szeretünk
Fogyasztó Barát

Fizetési megoldás
Hírlevél
Partnereink
Recept klub
2016.03.25 19:56

Mézes mázas sonka

  

Ennek a sonkának az íze nagyon hasonlít arra amit amerikában a boltokban lehet kapni. Nagyon finom és miközben készül a többi étel a konyhában, legalább nem marad el, hogy saját levével öntözgessük.

 

Hozzávalók:

- 1/4 csésze egész szegfűszeg

 

* Hozzávalók a házi kukorica szirup elkészítéséhez:
- 350 gr cukor
- 150 ml forró víz
- 2 g citromsav
- 1,5 gr szódabikarbóna

Feltesszük a vízbe öntött cukrot forrni, amikor forr, beletesszük a citromsavat és 45 percig, lassú tűzön főzzük.

Utána egy kevés forró vízzel elkeverjük a szódabikarbónát, és a forralt cukros vízhez keverjük.

Kb 5-10 percig kevergetjük, és készen is vagyunk.

Folyékony zselére hasonlít majd, amit kapunk.

 

Ha meg van a szirupunk:

- Melegítsük elő a sütőt 165 ° C fokra

- Vagdossuk be a sonka, felületét előcsőr csikokba majd keresztbe, hogy a felületén kb 3x3 cm kockákat kapjunk.

- A kockák közé dugdossuk be az egész szegfűszegeket majd rakjuk a sonkát egy fóliával bélelt serpenyőbe.

- Amennyiben lehetséges használjuk a felső sütés funkciót, alaposan kenjük be mindenhol a kukoricaszirup, a méz és a keverékével. 

- A vastag mázzal takart sonkát, kb 1 órán át süssük.

- A serpenyőbe visszafolyó mázat 10 - 15 percenként locsolgassuk vissza a sonkára. 

- 4 - 5 percig kapcsoljuk be a légkeverő funkciót, hogy az egész sonkán megkaramelizálódjon a máz. 

- Vegyük ki a sütőből, és tálalás elött hagyjuk hülni kis ideig.

Webáruház készítés