- Újdonságok
- Akciók
- Chili termékek
- Fűszerek - a lélek balzsama
- Vetőmagok
- Neem oil
- Kellékek
- Kulcstartóra akasztható "CHILI" kapszula
- Hidegen Sajtolt Olajok
Forralt bor alap gyömbérrel
-
Milyen borból készítsünk forralt bort?
Fehér és vörös borból is szoktak készíteni forralt bort, ízlés szerint. 200 évvel ezelőtt a forralt bor eredete a megsavanyodott bor forralással és fűszerekkel való feljavítására vezethető vissza.
Ízléstől, alkalomtól függően válaszd ki, milyen bort használsz fel.
Létezik olyan nézet is, mely szerint az igazán rossz borból lehet igazán jó forralt bort készíteni.
Bár ez természetesen nem igaz, a gyenge asztali bor felhasználását az a felismerés hívhatta életre, hogy forralva jobban fogyasztható, hiszen az élvezeti értéket az egyéb összetevők is fokozzák.
Az erős fűszerek, a szegfűszeg, a fahéj, valamint a cukor amúgy sem hagyja teljes egészében érvényesülni a bor karakterét, így leginkább csak azt javasoljuk, igazán minőségi bort ne pazarolj erre a célra.
Készült: szegfűszeg, tört fahéj, csillagánizs, örölt gyömbér felhasználásával.
További hozzávalók:
-
7,5 dl vörösbor
-
3 dl víz
-
6-7 evőkanál cukor
- 2-3 szelet citrom
A forralt bor előnyei
Gyorsan elkészíthető, Felmelegít, Hatásos influenza ellen, Tele van antioxidánsokkal
-
-
Raktárkészlet 0 dbCikkszám 792321